Blog indításán gondolkodsz?

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

confusion 311388 1280Ha még csak most kezdtél el gondolkodni azon, hogy blogot szeretnél indítani, esetleg még csak a téma van meg, de nem tudod, hogy hol kezdd el vagy a főnököd rád sózta a feladatot és azon gondolkodsz, hogy miként tudod megoldani a leghatékonyabban, akkor a legjobb helyen jársz.

Ezen az oldalon megmutatom neked az általam ismert és –különböző dolgokra – használt blogmotorokat, azok hátrányait és előnyeit illetve a bennük rejlő lehetőségeket.

Nem is szaporítom tovább a szót, vágjunk bele.

Kezdjük először a szempontokkal amiket mindenképp át kell, hogy gondolj mielőtt kiválasztod a céljaidnak megfelelő blog építő rendszert.

Mi a cél?

Fontos meghatározni, hogy mit akarsz elérni a bloggal, milyen funkciókra lesz szükséged és hogy vélhetően mennyi időt tudsz rászánni.

Ez egy folyamat. Ha meg van a cél, akkor meg vannak a szükségletek (a funkciók iránt) és, hogyha ezek összeállnak akkor látni fogod, hogy mennyi időt kell rászánnod a blog fenntartására, fejlesztésére.

Egyszerű, egy lapos blogot vagy egy összetettebb több oldalas, különböző funkciókat és feladatokat ellátó blogot szeretnél létrehozni.

Netán a bevétel szerzés a cél? Mert akkor gondolnod kell a különböző hirdetések elhelyezésére is amikor a modul helyét jelölöd ki.

Akarsz rá pénzt költeni, vagy maradsz az ingyenes verziónál?

Lesz segítséged vagy magadnak kell megküzdened minden eléd gördülő feladattal a blogolás során?

Van tapasztalatod a programozásban?

Tudsz majd megfelelő mennyiségű tartalmat gyártani?

Egy Blog üzemeltetése bizony sok munkával járhat ha ezeket a dolgokat nem gondolod át alaposan, mielőtt belevágsz.

Ugye nagy falatnak tűnik!?

Nem kell megijedni! Kezdd a kellemesebb résszel! Ülj le, vegyél magad elé egy füzetet és szépen tervezd meg papíron, hogy milyen blogot szeretnél. Találd ki a menüpontokat, azok megjelenését, a blog színeit és funkcióit.

Építsd fel a rendszeredet, nézd meg, hogy mely közösségi csatornákon tudsz és melyeken kell kötelezően megjelenned.

Tervezz! Találd ki! Írd le! Szánd rá az időt, engedd el a fantáziád, aludj rá néhányat és meg fogod látni Te is, hogy amit alkottál az lesz számodra a legjobb.

Ha ezekkel meg vagy, gyere vissza és válaszd ki a számodra legmegfelelőbb blogmotort!! :D

Nem tudsz addig várni? Tájékozódj és ha úgy érzed készen állsz, ugorj egy fejest!

A következőkben végigvesszük a Blogmotorokat.

Google Blogger (Blogspot):

Ez a blogmotor a Google sajátja. Be kell valljam ez a személyes kedvencem. Korántsem egyszer vele tökéletes blogot összehozni, pláne olyat nem ami minden platformon megállja a helyét, de ha Te is szeretsz alkotni, tanulni és szeretnél olyan blogot magadnak ami nem sablon és biztos, hogy senki másnak nincs olyan a világon akkor számodra ez a megfelelő választás. További nagy előnyei, hogy mivel a program a Google sajátja, sokkal előbbre tartja azt a többi blogmotorral készített blognál. Valamint a Google Család tagjaként a blogod elkészítése mellé egy füst alatt csinálhatsz Youtube csatornát, Google+ oldalt, gmail fiókot, rendkívül könnyedén csatolhatod a Googla Analytics-hez és még rengeteg apró olyan részlet tartozik ide ami megkönnyíti egy aktív blogger életét. 

Menj biztosra! Nézd meg az én Blogomat! MYLIFEFACTORY.blogspot.hu

Blog.hu:

Meg kell mondjam, ebben a programban hatalmasat csalódtam! Méghozzá POZITÍVAN! Amikor felregisztráltam eléggé kétes érzéseim voltak, nem találtam a helyem. Azonban minden magyarul van, tökéletesen egyértelmű és gyorsan megalkotható így hamar megtaláltam a helyem. Ez az IndaVideó és társai alá tartozó Blogmotor az Inda-Labs Zrt. tulajdonában áll. Így aztán ha valaki igazán jó tartalommal dolgozik, érdekesen ír és aktívan kommunikál az olvasóival könnyedén az Index főoldalán találhatja magát. 

Menj biztosra! Nézd meg az én Blogomat! MYLIFEFACTORY.blog.hu

WordPress:

Erről a blogmotorrol rendkívül sokat lehet hallani. Főleg jókat. Nos én nem szeretném lehúzni, maradjunk annyiban, hogy találkoztam már könnyebben megtanulható kezelhetőséggel rendelkező blogmotorral. Ha azonban rá szánjuk az időt hamar profivá válhatunk a dologban. Szinte minden külső programnak vannak Wordpresshez igazított moduljai hacsak azt nem lehet elérni a WordPress-en keresztül közvetlenül. Egyik nagy előnye, hogy sikeresek vagyunk és cégünknek/vállalkozásunknak szeretnénk egy honlapot, azt könnyedén megtehetjük a WordPressen belül. Az addig blogként használt oldal domain nevét bármikor megvehetjük, mely onnantól kezdve mint honlap cím van jelen az internet világában. Persze kezdhetjük egyből ezzel a folyamatot, de érdemesnek tartom előbb letesztelni a témánkat és a sítulsunkat, hogy mennyire szeretik az olvasók.

Menj biztosra! Nézd meg az Blogomat! mlfact.wordpress.com

Jimdo:

Az új kedvencem. Ez egy angol nyelvű blogmotor melyet eredetileg honlapok készítésére találtak ki, de rendkívül könnyedén használható blogolásra is. Számos előnyei között szerepel, hogy van mobil alkalmazása, ahol nem csak, hogy cikkeket írhatunk és tehetünk közzé, de akár blogunk dizájnját is könnyedén átalakíthatjuk. Ennek megfelelően az össze Jimdo sablon mobilra optimalizált, vagyis semmi teendőd nem lesz vele ha azt szeretnéd, hogy mobilon is ugyanolyan jól nézzen ki mint számítógépen. Najó, talán a háttérkép mérete fog majd egy kicsit bosszantani. Másik nagy előnye, hogy amit írsz, vagy amit átalakítasz az azonnal megjelenik a szerkesztőben vagyis élőben látod a változást. A blogon csak akkor ha közzé teszed természetesen. Kezdő bloggereknek, és akik sokat rohangálnak a világban mindenképpen ezt ajánlom. 

Menj biztosra! Nézd meg a Blogomat! MYLIFEFACTORY.jimdo.com

Tumblr:

Sokan úgy tudják ez egy közösségi oldal akárcsak a facebook. Pedig itt blogok vannak felsorolva és egy felhasználóhóz akár több blogot is csatolhatunk. Kicsit olyan mint egy Facebook oldal, de nem egészen. Azoknak ajánlom ezt a blogmotort, akik fotós blogot, utazós vagy élménybeszámolós blogot szeretnének vezetni. Összekötve az Instagrammal, könnyedén megoszthatunk képeket és a mobil alkalmazással bárhonnan írhatunk bejegyzéseket. 

Menj biztosra! Nézd meg az Blogomat! mlfact.tumblr.com

Webnode:

Ez az oldal több lehetőséget is kínál, csinálhatsz webruházat, üzleti vagy személyes oldalt és ezen belül blogot is. Magyar nyelvezete miatt könnyen átlátható, szerkesztői segédlete miatt pedig hamar megtanulja kezelni az ember a rendszerét. Ha van időd hosszú cikkeket írni, neki kezdtél egy könyvnek, vannak történeteid, akkor mindenképpen ez a  megfelelő választás a számodra. 

Menj biztosra! Nézd meg a Blogomat! MYLIFEFACTORY.webnode.hu 

 

Elérhetőség:

Név: Balázs Dániel, egyéni vállalkozó
Email: info@mylifefactory.hu
Mobil: +36 30 295 28 50

 

© 2015 MYLIFEFACTORY. Minden jog fenntartva.

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

X

Right Click

No right click